TRITAN

Triathlon Tritanium Tibia Registry study

We verwachten begin 2020 met deze studie te starten.

Doel

Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe het gaat met de patiënten na hun behandeling van knieslijtage met de ongecementeerde Triathlon Tritanium knieprothese. We willen weten hoe de kwaliteit van leven en functie van de knie is vanaf het moment van de operatie tot 5 jaar daarna. Ook kijken we naar de veiligheid van de prothese. Deze informatie helpt ons bij het volgen van de prestatie van de Triathlon Tritanium knieprothese.

Totale knieprotheses bestaan uit een metalen bovenbeen- en onderbeencomponent met daartussen een lager, waardoor de knie soepel kan buigen en strekken. De Triathlon Tritanium knieprothese is een ongecementeerde prothese. Dit betekent dat er geen botcement, een soort lijm, wordt gebruikt om de ruimte tussen de prothese en het bot op te vullen. De prothese wordt direct passend in het bot geplaatst. Het oppervlak van de prothese bestaat uit hoog-poreus metaal, genaamd Tritanium. Hoogporeus metaal heeft een open structuur, wat vergelijkbaar is met de structuur van het omliggende bot. Door een open structuur kan het aangemaakte nieuwe bot ingroeien op het prothese oppervlak. Er ontstaat een sterke onderlinge verbinding.

Inclusie

Patiënten tussen de 40 en 75 jaar die op de wachtlijst staan voor een primaire totale knieprothese.

  • Leeftijd 40-75 jaar
  • Beheersing Nederlandse taal

Exclusie

  • Voorgaande grote knieoperatie
  • Morbide obesitas (BMI > 37)
  • Neuromusculaire of neurosensorische deficiëntie

Follow up

De follow-up vindt plaats op 8 weken, 6 maanden, 1 jaar, 2 jaar en 5 jaar na de operatie. Voor de operatie vindt er standaard een preoperatief bezoek aan de kliniek plaats. Tijdens dit standaard bezoek krijgt u een lichamelijk onderzoek van u knie. Voor het onderzoek wordt u gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen. Na de operatie komt u zoals gebruikelijk een aantal keren op controle bij de orthopeed. Tijdens deze standaard controles onderzoekt de arts uw herstel en worden er foto’s gemaakt om de prothese te beoordelen.

Extra

Voor het onderzoek worden er een paar extra metingen bij u gedaan:

  • U komt na 6 maanden en 5 jaar na de operatie extra voor controle.
  • Extra röntgenfoto na 5 jaar.

Handige links

Deelnemen aan deze studie?

Als u wilt deelnemen aan één van onze studies kunt u een afspraak maken op de polikliniek orthopedie (072 - 548 2500) of direct contact opnemen met één van de medewerkers van CORAL.

Neem direct contact op

Lopende studies

SWAG

SWAG

COMPASS

COMPASS

COPA

COPA